donderdag 14 juni 2012

Mars tegen massale uitsluiting

De regeringsmaatregelen zullen de werklozen hard treffen. Vanaf november zal men de uitkeringen van de zogenaamd langdurig werklozen systematisch verlagen. Jongeren moeten nu al drie maanden langer wachten op hun uitkering en dreigen in de toekomst hun vergoedingen volledig te verliezen. Alsof meer armoede zal zorgen voor meer jobs.

Waar zijn de perspectieven om massaal duurzame en passende  jobs te creëren ? Waar is het engagement
van België om de armoede te verminderen ?

Laten we ons hiertegen blijven verzetten!

Zullen de OCMW’s vanaf januari 2015 een antwoord moeten bieden op meer dan 15.000 nieuwe aanvragen die ze riskeren te ontvangen ten gevolgd van de uitsluitingen?

Met de verhoogde degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen en de beperking in de tijd van de inschakelingsuitkeringen voor jongeren” zullen in Brussel 5O.OOO personen en hun families terecht komen in armoede en uitsluiting

Vanaf 1 november 2012, zullen de werkzoekenden, ten gevolge van de systematische verlaging van hun uitkeringen, moeten overleven met een vergoeding die een heelstuk ONDER DE ARMOEDEDREMPEL LIGT !

Het ACV, het ABVV en het ACLVB concluderen dat: 30.000 van hun leden getroffen zullen worden door deze maatregel van massale verarming in Brussel, maar niet alleen in Brussel Dat meer dan 13.500 jongeren zullen uitgesloten worden van het recht op een inschakelingsuitkering vanaf 1 januari 2015


Afspraak op 19 juni om 10U voor de RVA, Marcel Broodthaersplein 4, 1060 Brussel – recht tegenover het Zuidstation






Geen opmerkingen:

Een reactie posten