vrijdag 8 juni 2012

R.I.P. Sociaal Overleg?

AG Insurance Brussel wil vakbonden buiten spel zetten.

De directie van verzekeraar AG Insurance wil haar afdeling 'Broker Channel' reorganiseren. Om en bij de 200 werknemers dienen hierbij te verhuizen van Hasselt naar Leuven, en van Brussel naar Charleroi of Antwerpen met extra lastige verplaatsingstijden tot gevolg.
Een groot deel van de werknemers zou bijna twee (!) uur extra verplaatsingstijd per dag moeten slikken. Hiermee wordt er ongevraagd de privé en gezinslevens van een paar honderd werknemers door elkaar geschud.

Ondanks onze constructieve houding blijft de directie Oost-Indisch doof voor de verzuchtingen van de werknemers van het gemeenschappelijk vakbondsfront. De vakbonden willen een collectief onderhandeld kader van billijke compensatie voor alle getroffen werknemers, de directie verkiest een aparte regeling voor iedere werknemer m.a.w. à la tête du client.
Eerder heeft de directie zich onder druk van de vakbonden schoorvoetend aan de onderhandelingstafel begeven. De directie houdt echter voet bij stuk en tracht verder achter de rug van de vakbonden individuele akkoorden te treffen met de betrokken werknemers.

Deze handelswijze vanwege de directie is bij Ag Insurance en in de sector van de verzekeraars ongezien en ongehoord. We hebben hier te maken met een ernstige aanfluiting van het sociale overleg en dit een maand na de sociale verkiezingen. Faut le faire! Bovendien wordt hiermee een gevaarlijk precedent voor bedrijf en sector gecreëerd.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront ziet zich daarom genoodzaakt om over te gaan tot een algemene staking bij AG Insurance Brussel en dit op maandag 11 juni.


Kom daarom uw steun betuigen aan de werknemers en onze piketten versterken. Op maandag 11 juni vanaf 6 uur 's morgens zullen de toegangen van de gebouwen van AG Insurance in en rond de Jacqmainlaan worden afgesloten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten