donderdag 23 september 2010

Euromanif Oproep Luc Cortebeeck en Claude Rolin



Beste militante, beste militant



Volgende week woensdag, op 29 september, gaan we in Brussel betogen. We gaan voor 80 000 deelnemers of meer uit heel Europa, want het is een Europese betoging. Met deze brief willen Claude Rolin en ikzelf u overtuigen om er bij te zijn volgende week woensdag.
Door de crisis zijn in Europa 23 miljoen mensen werkloos geworden. Miljoenen andere Europeanen zijn in een kwetsbare situatie terecht gekomen. De toestand is ernstig. De Europese regeringen lijken echter niet in staat hierop een degelijk antwoord te formuleren. ‘Stevig bezuinigen’, verder lijken ze niet te komen. Maar te veel besparingen zullen zorgen voor nog meer werkloosheid. Wij willen met onze betoging laten weten dat we het niet eens zijn met dit eenzijdig beleid.

De Europese regeringen moeten er met hun beleid voor zorgen dat er meer jobs komen, zeker voor jongeren en dat iedereen meer kansen krijgt tot opleiding. Ze moeten er over waken dat werknemers lonen krijgen waar ze waardig van kunnen leven en daarnaast moet er een stevige sociale bescherming zijn. Regeringen moeten de koopkracht van hun burgers beschermen en zorgen voor een rechtvaardige fiscaliteit.
De schuld voor deze crisis ligt niet bij de gewone werknemer of sociale uitkeringstrekker. Die moet daar dus ook niet het gelag voor betalen. De banken en de speculanten hebben de financiële crisis veroorzaakt. Zij moeten de rekening betalen.


Dat willen wij allemaal zeggen met onze betoging van 29 september. Wij willen dat onze stem klinkt tot bij de Europese toppolitici, in het bijzonder tot bij de Europese ministers van economie en financiën die de volgende dag in Brussel vergaderen. Als we met 80 000 zijn, moet dat lukken. Om afspraken te maken over het vervoer neemt u best contact op met uw verbond of uw secretaris. Meer informatie over deze manifestatie vindt u ook op acv-online.


Beste militant(e), zonder u zou het ACV niet bestaan. Voor al uw syndicaal werk alvast een welgemeend ‘bedankt’. Wij hopen woensdag met u te betogen.





Luc Cortebeeck
Voorzitter ACV


Claude Rolin
Algemeen Secretaris ACV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten