maandag 13 september 2010

Postbedrijf Link2Biz (Kortenberg) failliet

Link2Biz was actief in de sector van internationale mailing en postverwerking. Een nieuw Nederlands bedrijf ABC dat zich binnenkort in Zaventem vestigt neemt 12 werknemers en 2 directieleden over.

Met Link2Biz, dat de groep Rossel als hoofdaandeelhouder heeft, ging het al een tijd slecht. Al in mei kondigde het bedrijf aan dat het 56 van de 62 werknemers wou afdanken, maar na onderhandelingen met de vakbonden werd toen geopteerd voor een gerechtelijk akkoord. "Er werd vervolgens gezocht naar een overnemer. Een Amerikaans bedrijf was geïnteresseerd, maar haakte uiteindelijk af. Omdat er ook steeds meer klanten afhaakten was het lot van het bedrijf bezegeld", aldus vakbondssecretaris Jan Dereymaeker (LBC).

De directie weet de problemen enkele maanden terug aan de toenemende concurrentie met De Post, maar volgens Dereymaeker dient de reden voor het faillissement eerder gezocht te worden in wanbeleid. "Voor de problemen die zich aandienden zijn de afgelopen jaren ondanks ons aandringen nooit afdoende maatregelen genomen", aldus de vakbondsman. Het bedrijf werd overigens tot nog toe al 4 keer overgenomen. Dereymaeker gelooft niet dat er zich nog eens een kandidaat-overnemer zal aanmelden. "De klanten zijn massaal weggetrokken en het bedrijf werkte ook met verouderd materiaal".

Bron: Belga

Geen opmerkingen:

Een reactie posten