woensdag 31 oktober 2012

2 is enough - Hands off my airport job


Al enkele jaren vergaderen vakbondsafgevaardigden van Flightcare en Aviapartner maandelijks met als doel onze werkzekerheid en loon- en arbeidsvoorwaarden veilig te stellen. '2 is enough' was onze slogan We voerden ook een aantal acties.
Denk maar aan onze 24-uur staking van juni 2011, toen er dreiging was dat we onze concessie op de luchthaven zouden verliezen (toen nog als ‘2 is enough’). En met succes!


Onze jobs werden gered.
Maar weer loert er gevaar. Europa wil immers de luchthavens verder liberaliseren (meer handlers en minder sociale bescherming) door de concurrentie aan te wakkeren en de loonkosten te beperken. Weerom wordt er bij ons, de werknemers, geld gezocht, en dit om een neo-liberale politiek door te drukken waar vooral aandeelhouders en bonusgraaiende managers beter van worden.


Hands off my airport job
Op dinsdag 6 november gaat de Europese stuurgroep een voorstel finaliseren ter liberalisering van de grondafhandelingsdiensten op de luchthavens. Verwacht wordt dat het Europees Parlement zich tegen het jaareinde hierover zal uitspreken.
Momenteel ziet het er voor ons niet goed uit, meer bepaald op het gebied van ‘transfer of staff’ (overname van personeel bij klantenwissel van de ene handler naar de andere) en ook op anderegebieden zoals veiligheid, kwaliteit, werkzekerheid en statuut. Indien het huidige voorstel niet bijgestuurd wordt, zullen wij met zijn allen de rekening mogen betalen. Daarom organiseert de Europese Transportvakbond – ETF - een grote betoging. Vakbondsdelegaties uit verschillende Europese landen zullen er aanwezig zijn.

Ons probleem is ook het probleem van onze collega’s op andere Europese luchthavens. Ook u bent betrokken en meteen ook uitgenodigd voor deze manifestatie.



Schumanplein, Brussel 11.30 uur - Hoofdkwartier Europese Unie : einde 15 uur
Maandag 5 november bus 10 u Delhaize Brucargo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten