donderdag 18 oktober 2012

Studiedag voor leden van CPBW

Verantwoordelijkheden van de werkgever


voor mensen op de werkvloer die niet zijn werknemers zijn.


(uitzendkrachten, werknemers van andere werkgevers, bouwplaatsen, …)


Wanneer er extra werk is, worden uitzendkrachten ingezet.  Bepaalde werken worden uitbesteed. Zo komen er mensen over de vloer die onderhoudswerken komen uitvoeren, planten verzorgen, installaties herstellen,….
Er zijn klanten, er zijn bezoekers, leveranciers,…. Soms worden er bouw- of verbouwingswerken uitgevoerd.
Hoe zit het dan met het welzijn op het werk. Wie draagt welke verantwoordelijkheid. Welke afspraken dienen gemaakt ? Hoe pak je voor deze situaties de risicoanalyse aan ? Wat mogen we bestempelen als goede praktijk ?

Dat willen we uitklaren tijdens de studievoormiddag op 22 november 2012. De studievoormiddag is gericht naar alle actoren van het beleid Welzijn op het werk op ondernemingsniveau. In de namiddag werken we verder, enkel met de werknemersafgevaardigden. Deze studiedag is een samenwerking van het Provinciaal Comité ter Bevordering van de Arbeid in samenwerking met de vakbonden.

Programma :
8u30:Onthaal
9u15: Inleiding
9u30: Welzijn op het werk en tijdelijk mobiele bouwplaatsen (Veerle De Saedeleer, adviseur onderzoek en ontwikkeling NAVB.CNAC Constructiv)
10u15: Werken met derden en welzijn op het werk ( Pieter De Munck, adviseur-generaal, Toezicht Welzijn Op het Werk Vlaams Brabant en Limburg)
11u00: Pauze
11u15: Uitzendkrachten en welzijn op het werk ( Marijke Bruyninckx, directeur Preventie en Interim )
12u00: Tijd voor vragen
12u30: Broodjeslunch
13u30:
Workshop Fase 1
  • Met welke categorie van externe werknemers heeft men te maken op de werkplek
  • Worden de nodige maatregelen genomen ?
  • Uitwisseling van goede praktijken
Workshop Fase 2
  • Waar loopt het mank ?
  • Welke zijn de aandachtspunten voor ieders onderneming ?
  • Wat zullen we aanpakken en agenderen op het CPB
15u30: Afsluiting van de dag in de koffiehoek
Praktische gegevens :
Datum en Plaats : Donderdag 22 november 2012, PIVO, Poverstraat 75, 1731 Asse. Is zowel met openbaar vervoer als met de wagen goed te bereiken. Kijk op : http://www.vlaamsbrabant.be/pivo/info/bereikbaarheid-van-het-pivo.jsp
Deze studiedag is gratis. ’s Middags wordt een broodjesmaaltijd voorzien.

Inschrijven ten laatste op vrijdag 26 oktober 2012. Stuur inschrijvingsformulier naar : ACV-vormingsdienst, Pletinckxstraat 19, 1000 Brussel of via mail : vormingsdienst.brussel@acv-csc.be
Uw inschrijving is pas definitief wanneer u van ons een bevestigingsbrief krijgt en uw syndicale vrijstelling in orde is. Deze studiedag kan enkel gevolgd worden met syndicaal verlof.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten