woensdag 24 oktober 2012

Reactie ACV voorzitter Marc Leemans op sluiting Ford Genk


Het botte nieuws over Ford doet me veel pijn. Want deze ijskoude afrekening treft de vele families die bij Ford en zijn toeleveranciers hun brood verdienen enorm hard. Families waar vaak man en vrouw, soms zelfs opeenvolgende generaties, enorme inspanningen gedaan hebben om de toekomst van hun fabrieken te verzekeren. Maar blijkbaar zijn die inspanningen van geen tel voor de Forddirectie die alle garanties, gedane beloften en engagementen gewoon naast zich neerlegt.

Tegelijk vind ik het wansmakelijk dat sommigen zich als aasgieren, al voor de aankondiging of luttele minuten erna, op het warme kadaver van Ford Genk storten. De sluiting van Ford Genk is niet te wijten aan de hoge loonkost in de Belgische auto-assemblage. De Belgische assemblagefabrieken zijn wel degelijk competitief. Waarmee het ACV niet wil gezegd hebben dat we niets moeten doen aan de lasten op arbeid. Het ACV pleit al maanden voor een verschuiving van de lasten die zwaar op arbeid drukken. Maar dan gaven diegenen die nu het eerst en het hardst roepen niet thuis.

De werknemers van Ford en van de toeleveranciers kunnen erop rekenen dat het ACV alles op alles zal zetten om hun belangen maximaal te verdedigen en om hen een waardig en degelijk toekomstperspectief te bieden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten