dinsdag 9 oktober 2012

De Nieuwe Werkvloer voorbereiden

Om de 4 jaar organiseert het Vlaams Regionaal Comité (VRC) van het ACV een congres voor militanten en vrijgestelden. Het volgende Congres gaat door in april 2013. Een congres voorbereiden doe je niet op enkele dagen. Wij willen zo veel mogelijk militanten betrekken bij deze voorbereiding.

Het Congres wordt opgebouwd rond 4 thema’s arbeid:

1. Jobs voor de toekomst: welke zijn de sectoren waar we groei en werk-gelegenheid mogen verwachten? Welke jobs willen we creëren? Met bijzondere aandacht voor de “witte” (zorg) en de “groene” sectoren.

2. (gelijke) kansen op werk: heel wat werknemers blijven in de kou staan op de arbeidsmarkt: ze zijn werkloos of werken in onzekere en precaire jobs. Hoe kunnen we echte kansen op werk creëren voor deze “kansengroepen”?

3. Een kwaliteitsvolle werkomgeving: bepaalt mee de kwaliteit van de job. We hebben ook aandacht voor het woon-werkverkeer en voor thuiswerken.

4. Loopbanen van de toekomst: welke loopbanen wensen wij in de toekomst?

Worden wij “architect” van onze eigen loopbaan? Met aandacht voor opleidingen, stages en “werkplekleren”. Een leeftijdsbewust personeelsbeleid met aandacht voor combinatie met zorg en gezin en werkbaar werk voor (oudere) werknemers.

De eerste teksten kan je lezen in het speciaal nummer van ACV-vakbeweging (nr. 765 van 15 september 2012). Op 22 oktober leiden we je op een vlotte en creatieve manier doorheen deze thema’s en houden we een eerste gedachtewisseling.


U komt toch ook?



PROGRAMMA:
19u30: inleiding en schets van het verdere verloop van de congresvoorbereiding

20u00: introductie en eerste bespreking van de 4 congresthema’s in 4 werkgroepen

21u30: slot en drink


INSCHRIJVEN:
Stuur een mailtje naar ben.debognies@acv-csc.be met daarin vermeld welke werkgroep je wilt bijwonen en tot welke centrale of afdeling je behoort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten