maandag 24 november 2008

"Akkoord bij Carrefour houdt 'Blauwe Toren'-virus tegen"

De LBC-NVK heeft pas op 20 november het ontwerp van akkoord over Blauwe Toren met een nipte meerderheid aanvaard. "Dankzij de acties en onderhandelingen konden we de loon- en arbeidsvoorwaarden bij de nieuwe hypermarkt in Brugge bijna helemaal optrekken tot het niveau van de grootdistributie. We zijn tevreden met het geboekte resultaat, maar hadden ook grondige redenen om lang genoeg na te denken over het ontwerpakkoord", zegt Chris Van Droogenbroeck (foto), de nationaal secretaris distributie van de christelijke bediendevakbond.

"De aanpak van Carrefour zette veel kwaad bloed. Wat als het Blauwe Toren-virus zich verspreidt over de rest van de sector? Als Carrefour zijn zin had kunnen doen, wat hadden concurrenten als Delhaize en Colruyt dan nog belet om hetzelfde te doen? Het akkooord bij Carrefour houdt het 'Blauwe Toren'-virus tegen", aldus de vakbondssecretaris van LBC-NVK.

1 opmerking:

  1. Onder zware druk aanvaardde Carrefour overleg met de vakbonden. Er is nu een akkoord bij Carrefour met daarin betere afspraken over de koopkracht, de arbeidsorganisatie en de vakbondsvertegenwoordiging. Door acties en onderhandelingen konden de bonden de kloof bij Blauwe Toren flink verkleinen.

    BeantwoordenVerwijderen