maandag 10 november 2008

Ikea in Zaventem blijft vandaag dicht voor de klanten

10 november was bij Ikea in Zaventem geen brugdag, maar uiteindelijk werd het dat wel voor het personeel dat vandaag solidair was met de stakers. De klanten kregen van de christelijke bediendevakbond LBC-NVK een pamflet met daarop de boodschap: “Uw Ikea winkel is vandaag gesloten. Dit omwille van conflicten in het bedrijf die al lang aanslepen. De directie heeft alleen nog oog voor winst en de medewerker is een instrument geworden om dit doel te bekomen. De flexibiliteit, de werkdruk, de stress en het niet naleven van afspraken omtrent uurroosters, verloning en andere praktische zaken hebben ons genoodzaakt deze beslissing te nemen. Er is geen respect meer voor de medewerkers, noch voor bestaande afspraken. Uiteraard betreuren wij dat wij moeten overgaan tot een dergelijke actie. Wij hadden ook liever via overleg deze zaken geregeld, alleen geeft de directie geen gehoor aan onze vragen.”

Al wie vandaag wou werken bij Ikea kreeg daartoe de kans. Het stakingspiket hield de winkel waar meer dan 400 mensen werken enkel dicht voor klanten.

De nationale LBC-secretaris voor Ikea Myriam Nevelsteen geeft hier meer uitleg over het gevoerde sociaal overleg van de directie, de titel luidt ‘Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden’.

ACV-délégué in de winkel van Ikea in Zaventem, Kris Peeters, vertelt hier aan de radio dat het sociaal conflict bij de Zweedse meubelleverancier om meer draait dan alleen het bonussysteem voor het personeel. Het personeel bij Ikea staakte ook al op vrijdag 31 oktober.
Bekijk hier enkele foto's van maandagochtend aan het stakingspiket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten