vrijdag 31 oktober 2008

Ikea's in Zaventem en Anderlecht bleven dicht

De vakbondsacties in de Ikea-vestigingen van Zaventem en Anderlecht (foto) verliepen heel wat rustiger dan deze aan de Carrefourwinkels. Ook aan de Ikea-vestiging op de Bergensesteenweg in Anderlecht kwam een gerechts-deurwaarder langs om de vaststellingen te doen, maar hij verdween nadien.

De deurwaarder kon onder meer zien dat de inrit naar de parkings geblokkeerd werd met wagens. Het personeel van Ikea staakt vandaag omdat de directie de winstdeelname voor het personeel, zijnde 500 euro netto, op de helling zet. "Het voorstel komt erop neer dat er een basis wordt voorzien die lager ligt dan 500 euro en die eventueel zou verhoogd kunnen worden tot een maximum van 500 euro indien jullie een aantal doelstellingen halen", stellen de vakbonden in een mededeling aan het personeel.

Ikea heeft de voorbije jaren enorme winsten gemaakt en in plaats van de koopkracht te verhogen, wil de directie met dit voorstel de koopkracht verlagen. Ook op de vraag naar een verhoging van de uren van de deeltijdse medewerkers, om alzo een leefbaar inkomen te krijgen, werd niet ingegaan door de directie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten