donderdag 30 oktober 2008

Personeel uit gas- en elektriciteitsbedrijven voerde actie in Brussel


Deze voormiddag hebben enkele honderden personeelsleden uit de gas- en elektriciteitssector actie gevoerd aan de Galerie Ravenstein en aan de hoofdzetel van Elia in Brussel. Ze eisen overleg met de werkgevers van het paritair comité 326 over een aanpassing van de loonbarema's en van het evaluatiesysteem.

In de Ravensteingallerij is de werkgeversfederatie voor de gas- en elektriciteitssector gehuisvest en daar werd een delegatie van de vakbonden ontvangen. De actie verliep niet onopgemerkt, daar zorgden rookbommetjes en de discipline eierengooien voor.

Nadien trokken de manifestanten, waaronder heel wat jonge werknemers (in nieuwe statuten) enkele honderden meters verderop naar de hoofdzetel van elektriciteitsnetbeheerder Elia op de Keizerslaan. Voor een rookpijl in de inkomhal liet men de brandweer ter plaatse komen. Intussen had vakbondssecretaris Chris Vanmol, van ACV-Energie-Chemie, samen met zijn Franstalige socialistische collega toelichting gegeven bij het het onderhoud met de werkgeversfederatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten