woensdag 22 oktober 2008

Arbeiders bij Cytec in Drogenbos staken verder

77 procent van de arbeiders bij het chemische bedrijf Cytec in Drogenbos hebben in een geheime stemming gekozen om verder te staken. Bij de bedienden was er geen meerderheid en zij hebben intussen het werk hervat.

De stemming volgde op de mislukte verzoeningsvergadering van maandagnacht. “We zaten tot 4 uur aan tafel, maar dat leverde geen resultaat op”, zegt Hubert Pricken van ACV Energie-Chemie die de arbeiders vertegenwoordigt.

Mieke Vanattenhoven die voor de bediendevakbond LBC maandagnacht mee aan tafel zat, zegt: “De werkgever heeft op geen enkel punt een toegeving gedaan. Bij de bedienden was er inderdaad geen meerderheid om verder te staken, maar daarmee is het probleem niet opgelost. Al is het resultaat van deze onderhandeling voor de arbeiders veel groter dan voor de bedienden. Als een arbeider bij Cytec met de huidige CAO ontslagen wordt, heeft hij recht op een bijkomende financiële vergoeding volgens de formule Claeys. Bij een bediende is het verschil in ontslagvergoeding, zonder de CAO, veel kleiner”, verduidelijkt de vakbondssecretaris van de christelijke bediendevakbond. De CAO waarvan sprake loopt af op het einde van het jaar.

De arbeidersvakbonden zitten sinds deze ochtend 10 uur opnieuw aan de onderhandelingstafel met de werkgever. “En die onderhandelingen verlopen in een positieve sfeer”, gaf Hubert Pricken nog mee.

Wat de aanleiding was tot de staking, lees je in het artikel hieronder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten