dinsdag 7 oktober 2008

Terugblik op verbondelijke ACV-startdag in de Pletinckxstraat

Jos Geysels was zaterdagvoormiddag 4 oktober één van de gastsprekers tijdens de startdag van het ACV-verbond Brussel-Halle-Vilvoorde. Geysels, oud politiek secretaris van Agalev en Minister van Staat nam er als voorzitter van 11.11.11 deel aan een panelgesprek over Waardig Werk.

De campagne ( http://www.waardigwerk.be/ ) waarin de vakbonden, de Vlaamse ngo’s Wereldsolidariteit, FOS en Oxfam-Solidariteit en de twee koepels van de Noord-Zuidbeweging, 11.11.11 en CNCD-Opération 11.11.11 stellen dat waardig werk, een fatsoenlijk loon en een sociale bescherming de beste middelen zijn tegen armoede.

Voor Jos Geysels die sinds juni van vorig jaar voorzitter is van 11.11.11 is de vakbondswereld geen onbekend terrein. Voordat hij in 1987 verkozen werd als volksvertegenwoordiger, was hij actief als militant voor de christelijke bediendevakbond LBC in de sociaal-culturele sector.

Op de startdag van het ACV in de Brusselse Pletinckxstraat werden er ook panelgesprekken gevoerd over de Sociale Zekerheid en over de syndicale werking in KMO’s.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten