donderdag 23 oktober 2008

Zij vertrekken maandag op inleefreis naar de Filippijnen

Deze 9 mensen zijn van 27 oktober tot 13 november op reis naar de Filippijnen. Geen gewone vakantie naar de zon, maar een inleefreis van 18 dagen naar de eilandengroep in Zuid-Oost Azië waar mensen in krottenwijken leven en vermoord worden omdat ze opkomen voor een ander.

Het initiatief voor de reis komt van de christelijke bediendevakbond LBC-NVK dat een structureel partnership uitgebouwd heeft met Alliance of Healthworkers, de Filippijnse vakbond van het personeel in de gezondheidszorg.

LBC-vakbondssecretaris in de non-profit, Johan Fobelets, onderhoudt nauwe contacten met de Filippino's, maar hij moet omwille van gezondheidsredenen thuis blijven.

Zijn vrouw Tine Van Rompuy gaat wel mee en neemt de taak op zich van reisbegeleider.
“We zijn drie jaar geleden ook al met LBC naar de Filippijnen geweest. Hoe meer mensen naar de Filippijnen gaan, hoe meer er nadien kunnen getuigen over het leven en het syndicale werk in dat land, dat is heel belangrijk voor de solidariteit met de Filippino’s”, zegt de syndicaal afgevaardigde van het UZ Gasthuisberg in Leuven. “Als er iets is dat ik onthouden heb van drie jaar geleden, dan zijn het de woorden van de Filippino’s. Zij zeiden: We want a decent life and decent work. Het is daarvoor dat de volksorganisaties ginds en wij hier vechten. Zij vinden het belangrijk dat wij de boodschap van waardig werk en leven uitdragen”, aldus Tine.

Hier lees je wie de 9 syndicalisten zijn en verneem je meer over hun reisprogramma.

Zij zullen ons vanuit de Filippijnen via deze weblog ook op de hoogte houden van hun reisverhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten