maandag 27 oktober 2008

ACV-luchthavencomité hield vrijdag schafttijd

Afgelopen vrijdag 24 oktober was het de schaftdag. Op verschillende plaatsen werd het eetmoment omgetoverd tot schafttijd. Door samen te schaften steun je symbolisch de strijd voor waardig werk van miljoenen werknemers in het Zuiden.

Iedereen die mee aan tafel schoof maakte kennis met de actie, onder meer via de placemats van de campagne waardigwerk.be. Zo ook de leden van het ACV-luchthavencomité.


Bekijk hier enkele foto's van de schafttijd van het luchthavencomité in Zaventem.

Het ACV-luchthavencomité is een platform van vakbondsafgevaardigden en –secretarissen die werken op de luchthaven van Zaventem of op de vrachtluchthaven Brucargo in Melsbroek.
Het luchthavencomité zorgt met dit platform voor contact en informatie-uitwisseling in de luchthavenregio tussen werknemers uit verschillende sectoren: luchtvaart, afhandeling, catering en logistiek.

Het luchthavencomité pakt problemen aan die gemeenschappelijk zijn voor alle werknemers op de luchthaven. Veiligheid en mobiliteit zijn twee belangrijke thema’s in het platform: parkeerplaatsen voor het personeel, met de trein naar brucargo, de evacuatieplannen van de bedrijven, de rugproblematiek, de snelheidsbeperking op de tarmac, het fouilleren van werknemers,…daar is het comité mee bezig.

Dit syndicale platform verspreidt ook de luchthavenkrant Radar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten