dinsdag 4 november 2008

Over het muurtje van de vakbond kijken in Malmö...

Van 17 tot 21 september vond in het Zweedse Malmö het Europees Sociaal Forum plaats. “Wat moet ik mij voorstellen bij een sociaal forum?”, vroeg Klaas Maerevoet zich af. En hij stapte met acht andere vakbondsmilitanten uit het ACV-verbond Brussel-Halle-Vilvoorde het vliegtuig op richting Zweden.

Klaas werkt als arbeider bij Eternit in Kapelle o/d Bos waar hij ook vakbondsafgevaardigde is. Hij is eveneens actief bij de ACV-jongeren van Brussel-Halle-Vilvoorde. “Op het sociaal forum heb ik onder meer deelgenomen aan een workshop over hoe jongeren werken en studeren in Skandinavië. Ik weet nu ook wat flexicurity juist betekent”, getuigde hij gisterenavond op het verbondelijke Hoofdbestuur van het ACV in de Pletinckxstraat.

Klaas Maerevoet overhandigde aan verbondssecretaris Guy Tordeur het verslag van de Brusselse ACV-delegatie in Malmö. “Dit verslag is een impressie, het was een verrijking, we hebben over het muurtje van de vakbond kunnen kijken naar thema’s als milieu, vrede, politiek en andere sociale takken”, zei delegatieleider Luc Debast (rechts op de foto) die in het ACV-verbond de werkgroep Internationale Werking stuurt. Voor een volledig verslag van alle workshops en seminaries waaraan de delegatie deelnam, kan je contact opnemen met hem via Ldebast@acv-csc.be

Foto- en videomateriaal over het forum, kan je hier bekijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten